Website Radio Grensland doet historische radiotijden herleven

Print

Website Radio Grensland doet historische radiotijden herleven

Kinrooi -

In de jaren ‘80 en ‘90 was Radio Grensland Kinrooi meer dan een begrip onder de vrije radiozenders in België en Nederland. Met meer dan 100.000 luisteraars per dag op het absolute hoogtepunt, wist Radio Grensland enkele tientallen jaren een muzikale stempel te drukken op het Limburgse radiolandschap.

De thuisbasis voor Radio Grensland was jarenlang gelegen aan café ’t Fort in Molenbeersel en in een latere fase aan de Kloosterstraat te Kinrooi.
In maart 2004 hield de populaire radiozender, toen onder de naam Radio Contact, noodgedwongen op met de uitzendingen. Een tijdperk leek definitief te zijn afgesloten. Of toch niet helemaal. Nu, bijna 10 jaar later, leeft Radio Grensland weer terug op. Eén van de pioniers van het allereerste uur, Pierre Vervoort, destijds beter bekend als Jean-Pierre van het Groenewoud, is met een website gestart. Een website vol nostalgie en herinneringen aan de succesvolle periode van deze radiozender. Op www.radiogrensland.jouwweb.be wordt het roemrijke verleden uit de doeken gedaan aan de hand van vele foto’s, geluidsmateriaal en getuigenissen van medewerkers uit die tijd.
Pierre Vervoort: “Ik had zelf nog heel wat materiaal op zolder liggen en vond het jammer dat daar niks mee gebeurde. Daarop ben ik met deze website gestart en heb en eerste aanzet gegeven tot het bijeenbrengen van herinneringen aan vele fantastische radiomomenten. Ik sloeg steil achterover toen ik bemerkte hoeveel reacties er op deze website van vroegere collega’s binnen stroomden. Het is de bedoeling dat deze webstek uitgroeit tot een medium waar trouwe luisteraars en medewerkers van weleer elkaar vinden en ervaringen en verhalen uitwisselen. Daarom doe ik een warme oproep aan iedereen die zich op een of andere manier betrokken heeft gevoeld bij Radio Grensland eens en kijkje te nemen op deze website en een reactie na te laten. Natuurlijk zijn we ook nog op zoek naar archiefmateriaal zoals foto’s, krantenknipsels, geluidsfragmenten en noem maar op die het rijke radioverleden van Grensland onderstrepen. Alles wat met Radio Grensland te maken heeft, kan je doormailen naar grensland@telenet.be. En ik heb afgaande op de eerste spontane reacties het vermoeden dat Radio Grensland niet alle n voor ons een mooie en onvergetelijke periode is geweest.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio