ECNS klaar voor Festa Natura

Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde is klaar voor haar tweede publieke optreden in Bocholt. Niet ver van de Voorste Luysmolen, waar op 3 april meer dan 200 gegadigden kwamen opdagen tijdens de kijkavond 'Venus in de Plejaden', slaat de vereniging op 6 mei haar tent op in het Smeetshof.

Bart Achten

Dat vormt namelijk het decor van Festa Natura 2012.

Net zoals vele andere verenigingen en organisaties biedt het ECNS die dag tal van activiteiten aan. Zo kan je er bijvoorbeeld je eigen zonnewijzer in elkaar knutselen. Indien het weer een beetje meezit, laten we je naar de zon kijken door één van onze telescopen. Een andere telescoop zal dan weer gebruikt worden voor een zoek- en memoriespel.

Of wil je kennis maken met Geocaching? Ook dat kan je leren op de stand van het ECNS. Ben je al vertrouwd met Geocaching? Breng dan zeker je GPS-toestel mee. We leggen die dag tijdelijke geocaches op de wandelroutes van het Smeetshof. De coördinaten kan je afhalen op stand 19 van het ECNS. Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven. Klik op onderstaande link voor meer informatie en doorverwijzingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer