Spektakel en brullende "speedway" motoren op de Helzold

De Helzold in Heusden-Zolder is al jaren de place to be voor Speedway liefhebbers, dit weekend was het de start van het Speedwayseizoen 2012 in België.De Speedway Fan Club SFC vzw opende dit weekend haar seizoen met de organisatie van het Helzolds Speedway Kampioenschap.

Fab. Cuypers

Dit is een internationale wedstrijd met deelnemers uit 7 verschillende landen.

Zondag kon je de rijders in de klassen internationalen, nationalen, rookies en de 125cc rijders die een demonstratie reden aan het werk zien. In de klasse internationalen zagen we onze landgenoot Wim Kennis aan het werk tegen een aantal buitenlandse toppers. Zo starte ondermeer de Deen Peter Juul Larsen, in 2010 winnaar van onze Gouden Helm. Een andere smaakmaker was de Pool Tomasz Piszcz, in 2011 nog één van de snelsten in onze Gouden Helm. Naast deze 2 profrijders was ook de 2e van vorig jaar erbij, de Nederlander Henry van der Steen. Ook zijn landgenoten Nick Lourens, Pascal Swart en Dirk Fabriek waren van de partij. De Duitse broertjes Hofmann die vorig jaar beiden de finale behaalden waren natuurlijk ook weer van de partij. Groot-Brittanië werd vertegenwoordigt door Steve Jones, Lee Geary en Matt Bates.

In de klasse van de nationalen hebben Willy Kennis en Bert Berckmans onze eer verdedigd en het opgenomen tegen rijders uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittanië.

De klasse van de Rookies was met 5 Belgen goed gevuld. David Steegmans, Alessandro Borgia, Kristof Ceusters, Des Vanzonhoven en Vital Sleypen namen het op tegen hun Nederlandse collega’s.

Ter promotie van de jeugd hebben enkele Nederlandse jongeren een demonstratie geven in de 125cc klasse.

Dat Speedway spektakel opleverd kun je zien op één van de bijgevoegde foto's, een crash tussen enkele piloten, een enorme stofwolk, de gravelbaan bezaaid met piloten en motoren dat is als toeschouwer niet goed voor je hart ... Op enkele seconden later stond er een heel medisch team klaar om de schade op te meten ... En dat het taaie kerels zijn werd na 10 tallen minuten duidelijk, een check up bij de Dokter van dienst en de piloten vertrokken weer in een herstart (gelukkig niemand ernstig gewond).

Voor een volledige uitslag kan je terecht op onze website www.speedwayfanclub.be waar je ook gratis lid kan worden.

De volgende afspraak op de Helzold is 23 en 24 juni 2012 "Team Wedstrijd" een van de mooiste Speedway wedstrijden en op 1 en 2 september 2012 De Gouden Helm die zeker niet mag vergeten worden!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio