Natuurpunt ontvangt Award Buitengewoon Beheer

Het was een gelukkige voorzitter Jaak Aerden van Natuurpunt Groot-Bilzen die tijdens het voorbije weekend heel wat aanwezigen welkom mocht heten in de tentoonstellingsruimte van de ‘Landschapsruiter ‘ in Munsterbilzen. De socio-culturele vereniging ‘Natuurpunt Reservaat Munsterbos’ werd beloond voor haar jarenlange inzet met een ‘Award Buitengewoon Beheer’.

fons jackmaer

Het was voorzitter Jaakdie alle aanwezigen toesprak, waaronder o.a. burgemeester J. Sauwens, schepenen Guy Swennen en Maike Meijers, afgevaardigden van Natuurbeheer Z-Limburg en alle beheersteamleden van het Munsterbos met hun partners. Hij sprak dankbetuigingen uit voor de hulp en steun aan allen die hebben meegewerkt aan dit project, en zo leidde tot het verkrijgen van deze mooie en unieke erkenning 'Award buitengewoon beheer van het Munsterbos'.

Het was ook een verrassing voor het lokale bestuur van het Munsterbos, dat tijdens de jaarvergadering begin dit jaar in Mechelen te horen kreeg dat zij een toekenning award zou worden overhandigd voor de inzet en het op de landkaart zetten van Munsterbos. En terecht, het open maken van het vijvergebied en het verboste heidegebied, de bestrijding van exotische Amerikaanse vogelkers, het monitoren en in stand houden van de zoogdierenpopulatie… het zijn slechts enkele van de vele realisaties van deze organisatie die een absolute meerwaarde hebben gegeven aan dit speciale landschap.

Ook de vijverwerken door het dijkherstel en de gecontroleerde waterbeheersing is een enorme opgave en geeft heel het gebied een beter en mooier uitzicht gegeven. En zeker niet vergeten: de openstelling van het wandelpad in het Munsterbos, dat nu het hele jaar de gelegenheid biedt aan gans de bevolking van Bilzen, Limburg en ver over de grenzen heen om te kunnen genieten van de natuurwaarde en de stilte van dit Munsterbos.

Terloops wist de voorzitter ook te melden dat de organisatie het voorbije jaar hard gewerkt heeft om een website te ontwikkelen. Op deze webstek worden de activiteiten en realisaties van natuurpunt zuidoost Limburg weergeven.

Ook burgemeester J. Sauwens stak het niet onder stoelen of banken “Het Munsterbos, daar moeten wij met z’n allen fier op zijn!”. Nadien werd er een receptie gehouden en werd er zeker nog verder gebabbeld over het Munsterbos en de toekomst. Proficiat aan het beheerteam van Munsterbos, voor de ontelbare uren vrijwillige inzet die hebben geleid tot dit mooie resultaat!

Meer info rond de werking van natuurpunt zuidoost Limburg vindt u op:www.natuurpunt-zuidoostlimburg.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio