Bilzen wordt bekoord met meer dan dan 200 zangers

Maar liefst dertien Bilzerse koren bundelden hun krachten in een indrukwekkend gezamenlijk concert, een initiatief van schepen van cultuur Maike Meijers en van de Bilzerse Cultuurdienst. Onder de deskundige leiding van Piet Vansichen, die na een reeks zomeropera’s en nieuwjaarsconcerten niet aan zijn proefstuk toe was, zongen meer dan 200 koorleden grote klassieke koorwerken van Verdi, Bizet, Strauss en Offenbach.

willy peeters

Voor een knappe muzikale begeleiding zorgde het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek onder leiding van dirigent Wouter Lenaerts. Drie professionele solisten leverden pittige aria’s. Het waren geen onbekenden voor het Bilzers publiek: sopraan Martine Reyners, tenor André Post en bariton Koen Van Agtmael. Zij wisten de talrijke toehoorders bijzonder te charmeren.

Voor de deelnemende koren betekende dit programma een grote uitdaging en tegelijkertijd een buitengewone zangervaring. Reeds maandenlang repeteerden grote en kleine koren gezamenlijk en met bijzonder veel enthousiasme. De opvoeringen van dit weekend waren het orgelpunt, iedereen zong met hart en ziel. Het publiek was unaniem lovend voor deze niet evidente prestatie.

Op de foto’s kan u herkennen: Vrouwenzangkoor Bebrussa (Beverst), Gregoriaans Mannenkoor (Beverst), Gemengd Koor Pro Musica (Beverst), Gemengd Koor Silvatica (Bilzen), Zangkoor St.- Jozefparochie (Bilzen), Gemengd Koor St.-Ursula (Eigenbilzen), St.-Ceciliakoor (Grote Spouwen), St.-Adrianuskoor (Hoelbeek), St.-Amanduskoor (Kleine Spouwen), Zangkoor Lindebloesem (Martenslinde), Zangkoor Den Blanckaert (Mopertingen), Parochiaal Zangkoor St.-Cecilia (Munsterbilzen) en Gemengd Zangkoor Canora Schoonbeek)

Het concert werd afgesloten met het beklijvende 'Lied van Bilzen', een werk van Bert Appermont met tekst van Stijn Moechars. De jonge organist van eigen bodem, Filip Blokken, begeleidde de zangers op de piano. Een zoveelste kippenvelmoment, dat bekroond werd met een staande ovatie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio