Davidsfonds op daguitstap naar Brussel

Op donderdag 26 april 2012 trok Davidsfonds-Bree via carpooling naar het station in Hasselt en van daaruit met de trein naar Brussel. In de lokettenzaal van Brussel-Centraal werden we verwelkomd door Dirk Lagast, medewerker van de Brusselse Vlaamse Raad.

Liliane Vanbrabant

Hij nam ons op sleeptouw voor een wandeling door onze hoofdstad in het teken van de Vlaamse vertegenwoordiging. Via de standbeelden van Don Quichot & Sancho Panza en de vroegere burgemeester Charles Buls, stapten we door de St.-Hubertusgalerijen richting het Martelarenplein, het hart van onze Vlaamse regering. Onderweg vertelde Dirk ons overal de geschiedenis verbonden aan de beelden, de pleinen en de straten. We stonden stil bij de ondergrondse crypte en het Pro Patria monument en we vervolgden onze wandeling via de Muntschouwburg naar de Grote Markt. Daar werden we geconfronteerd met het verleden, de gebouwen en de oorsprong van de benamingen van de omliggende straten… ongekend en boeiend ! Van daaruit was het maar een kattensprong tot bij Manneke Pis. Vlakbij werd onze aandacht getrokken door meerdere striptekeningen op gevels en ook daarvan vertelde Dirk ons het hele verhaal.

De voormiddag werd afgerond met een vrije lunch en om 14.30 uur werden we weer

door onze gids verwelkomd in het Huis van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en het Brussels Hoofdstedelijk Parlement in de Lombardstraat 67. Eerst werd hier onze kennis getoetst i.v.m. de Vlaamse vertegenwoordiging in onze hoofdstad ! Daarna volgde een uitgebreide rondleiding door de verschillende salons, vergaderruimtes en commissiezalen. Overal kregen we de nodige uitleg, niet alleen over de samenstelling en de werking van onze Vlaamse vertegenwoordiging in het Brusselse, maar er werd ook ruim aandacht geschonken aan de prachtige kunstwerken in het hele gebouw. De rondleiding eindigde met een drankje rond 17.00 uur en een klein uurtje later spoorden we weer richting Hasselt, meer dan voldaan over onze interessante dag !

Op 27 oktober 2012 plant Davidsfonds-Bree als tweede activiteit van ons volgend werkjaar ook een zeer interessante uitstap. Alle details i.v.m. deze en al onze verdere activiteiten vindt u steeds terug op onze website. Van harte welkom !


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio