Oorlogsescalatie

Hoe kan men in Irak nog van een ernstige poging tot democratisering spreken met een oudgediende uit de gevreesde Mukhabarat ( Saddam's inlichtingendienst ) -Ahmed Alawi aan het hoofd als interimpremier en een terroristische organisatie Al -Sunnah, geleid door Zarqawi die onder meer vertakkingen heeft tot in Pakistan, Afganistan en zelfs tot binnen de Algerijnse Ghia, en die door Washington duidelijk zorgvuldig wordt afgeschermd in plaats van bestreden. Het zou overigens hoogstens in 4 van de 18 provincies tot verkiezingen kunnen komen. In de rest van het land heersen Koreaanse jaren-50 toestanden. En naarmate de verkeizingsdatum in de VS nadert zal Bush de oorlog ongetwijfeld doelbewust laten escaleren om zijn tegenstrever voor een aantal voldongen feiten te stellen.

Rob Berkmans - Achel

Nu ben ik ook niet bepaald een Kerry-supporter maar voorlopig alles beter dan de neocons die god weet welke stommiteiten nog verder in hun dubbele agenda hebben genoteerd staan.

Hoe kan Bush overigens zo euforisch doen over zijn wereld die zogenaamd een betere plek is geworden? Nog vier jaar zo'n rampzalig beleid en we hebben gewoon geen leefbare wereld meer.