thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ISC Vlietje wint 7de Ziejelsjottoernooi

Op zaterdag 21 april organiseerde voetbalclub de Miezeriken hun 7de voetbaldag op het terrein van Trouwe Lassie. Ondanks de slechte weersvoorspellingen werd het een geslaagde editie.

Terwijl andere ploegen een jaarlijks voetbaltornooi organiseren, opteren de Miezeriken nu al zeven jaar lang voor een ‘ziejelsjotevenement’.

Michiel Swerts

Bij ziejelsjotten zijn zowel de 4 veldspelers als de doelman via een band om het middel en een touw aan de grond vastgemaakt. De bewegingsvrijheid is daardoor beperkt, het plezier des te groter. Het succes van de formule bleek nog maar eens uit de inschrijvingen. Naast 15 recreatieve ploegen waren er ook 6 teams die, in twee poules van drie, de strijd aangingen om de befaamde ‘ziejelsjotcoppa’.

In de poulewedstrijden werd meteen het kaf van het koren gescheiden, met titelhouder ‘t Groene Woud en voornaamste uitdager ISC Vlietje als groepswinnaars. Ook de jongelingen van De Stip en de ‘dakkers’ van FC Plat Dak lieten fraaie dingen zien. Een tweede plaats in hun groepen was de verdiende beloning.

In een razend spannende eerste halve finale was er na twee keer 10 minuten nog geen winnaar tussen De Stip en ’t Groene Woud. De ter plaatse in het leven geroepen ‘Golden Goalregel’ draaide uiteindelijk uit in het voordeel van ’t Groene Woud. In de andere halve finale was ISC Vlietje een maatje te groot voor FC Plat Dak.

Het zevende ziejelsjottoernooi kreeg zo zijn gedroomde finale. Een finale waarin titelverdediger ’t Groene Woud van bij het eerste fluitsignaal op achtervolgen aangewezen was. ’t Vlietje was zowel verdedigend als aanvallend de betere en dat vertaalde zich ook in het resultaat: de beker bleef in Ham en daar konden alle aanwezigen zich in vinden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio