Medische weekenddiensten

zondag 3 oktober : een verkoudheid om u tegen te zeggen : lopende neus,hoesten,ellendig gevoel u kent dat !!.

Henri Thys - Leopoldsburg

Eventjes kijken in hbvl naar de apotheker van dienst die me een drankje of een pilletje zou kunnen geven om de ellende wat te verlichten.

Er was een apotheker in Kerkhoven van dienst en daar ik in Leopoldsburg vlak aan de grens met Kerkhoven woon is dat voor mij 5 minuutjes met de auto.

Ik bel die apotheker - volgens de krant Ap.Phlippo - en die kwam uit de hemel gevallen " ik ben niet van dienst en dat is al een paar maanden geleden veranderd " Ze noemde me een andere naam ergens in het centrum van Lommel.

Daar ik in Leopoldsburg woon draaide ik nu- volgens de krant -het centraal oproepnummer 0900 10500.Het antwoordapparaat vroeg me de postcode van de gemeente te drukken.Ik druk 3970 en krijg als antwoord dat de apotheker van dienst voor 3970(Leopoldsburg dus )zich in ......Meeuwen(40 Km ?)bevindt ,ze vernoemden ook de naam.Voor de aardigheid bel ik dat nummer en die naam was ondertussen ook veranderd.De apotheker was verbaasd en verwees me naar teletekst op TVL of Locatekst op de mozaik.

Op die teletekst vond ik opnieuw dezelfde informatie.Dan maar eens gekeken op de informatie van de gemeenten zelf.

Op dat van Lommel : apotheker van dienst : Ap.Phlippo Kerkhoven.Nog eens gebeld maar ze zei opnieuw dat dat maanden geleden verandert is en dat ze zich exuseerde want ze wou juist vertrekken.

Op dat van Leopoldsburg : naar het centraal oproepnummer bellen

Wat nu ?dan maar eens 3971 ingedrukt,dat is Heppen een deelgemeente van Leopoldsburg.En wat blijkt ? nu bevindt de apotheker van Heppen(Leopoldsburg)zich in Balen(Prov.Antwerpen).

Ik denk dat dat dat hele gedoe met wachtlijsten e.d. maar een lachertje is en dat de verantwoordelijken daarvan wel zullen denken - ze zullen hun plan wel trekken.dat heb ik ook gedaan.de buurvrouw heeft me een pilletje gegeven.

PS : het centraal oproepnummer is een 0900 nummer-een betaalnummer