Vierde leerjaren bereiden kinderraadsverkiezingen voor

Tussen 23 april en 3 mei 2012 worden er kinderraadsverkiezingen georganiseerd in het vierde leerjaar van het lager onderwijs van Sint-Truiden. De kinderen van het vierde leerjaar kunnen zich kandidaat stellen om te zetelen in de Truiense kinderraad.

diny houben

Elk kind van het vierde leerjaar ontvangt een officiële oproepingsbrief van de jeugddienst. De kinderen brengen deze oproepingsbrief mee op de bewuste verkiezingsdag. Via een programma op een laptop kunnen de kinderen elektronisch stemmen. De kinderen met de meeste stemmen mogen zetelen in de kinderraad die bestaat uit 33 leden.

Kinderen hebben recht op inspraak. Door het oprichten van een kinderraad leren kinderen met elkaar overleggen over hun wensen, ideeën en problemen. Ze leren spreken in, en luisteren naar de groep. Kinderen leren ook hoe het er aan toe gaat in het gemeentebestuur en hoe met hun vragen wordt rekening gehouden. De kinderraadsleden zijn de schakels tussen het gemeentebestuur en de kinderbevolking.

Op zaterdag 26 mei legt de nieuw verkozen kinderraad de eed af. Zij krijgen een kinderraads-sjerp en stellen het nieuwe project de 'Babbelbox' voor.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio