Turnkring Jump & Joy organiseert Belgische Kampioenschappen

Tijdens het weekend van 28 en 29 april organiseert turnkring Jump &Joy uit Hechtel-Eksel de Belgische kampioenschappen tumbling, trampoline, trampoline synchroon en dubbele minitrampoline. Tijdens dat weekend mogen we in de gemeentelijke sporthal van Eksel de beste Belgische gymnasten verwelkomen voor deze disciplines.

Marjan Bruurs

Zaterdagnamiddag zijn de gymnasten op de dubbele minitrampoline aan de beurt. Zondagvoormiddag openen de gymnasten trampoline synchroon de wedstrijddag. Per twee voeren zij simultaan spectaculaire sprongen uit op de trampolines, een bijzonder mooie discipline! Zondagnamiddag vinden de wedstrijden trampoline en tumbling plaats. Deze gymnasten zullen ongetwijfeld voor heel wat spektakel zorgen. Met knappe sprongen op de trampoline en acrobatische reeksen op de tumblingbaan zullen zij zeker en vast bijdragen tot een mooie wedstrijddag.

Tussen de 227 deelnemers mogen we 17 gymnasten verwelkomen die enkele weken geleden mooi presteerden tijdens het Europees kampioenschap in St. Petersburg. Naast de finaleplaats van Justine Brodelet (trampoline), wisten Tine Lioen (Dubbele Minitrampoline) en Tachina Peeters (tumbling) respectievelijk een bronzen en zilveren medaille voor ons land in de wacht te slepen. Bovendien behaalden de tumblingmeisjes (Tachina Peeters, Febe Demulder, Catho Bynens en Linde Matthys) een zilveren medaille in het teamklassement.

De toekenning van deze organisatie aan onze turnkring beschouwen wij als een erkenning voor onze degelijke clubwerking. Het is immers geen alledaagse gebeurtenis om een Belgisch kampioenschap te mogen organiseren door een relatief kleine club in een relatief kleine gemeente.

Wij zullen dan ook al het mogelijke ondernemen om ook deze organisatie op een uitstekende wijze te laten verlopen. Voor meer informatie kan je terecht bij Frank Crommelinck (0475/26 19 23).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio