UNIZO-debat rond verkiezingen

UNIZO organiseerde donderdagavond een debat rond de 'Gemeenteraadsverkiezingen 2012' in het auditorium van het Gallo-Romeins Museum. De vraag was: “Wat mogen ondernemers van Tongeren van het nieuwe stadsbestuur verwachten?”. De vijf aanwezige politici moesten elk één thema behandelen.

Dirk Roefflaer

Moderator Jerry Crombez (UNIZO-nationaal) leidde het debat met de chronometer in de hand.

* Dany Castermans (Groen) kreeg het thema ‘Ruimte voor ondernemers’. Hij is o.a. voor een elektronisch loket, een inventaris van de leegstaande panden en een leegstandstaks die stijgt met de tijd.

* Johnny Vrancken (Sp.a) kreeg het thema ‘Bereikbare stad’. Hij kondigde een parking van 300 plaatsen aan op het B-terrein van de Motten en aan de hondendressuur. Hij pleit voor een verkeersvrije ‘boulevard’ die enkel toegankelijk is voor het openbaar vervoer, fietsers en voetgangers.

* Mark Vanherf (N-VA) kreeg het thema ‘DE Winkelstad’. Volgens hem is de stad de afgelopen 10 jaar met 50 miljoen euro verarmd. Hij staat huiverachtig tegenover nachtwinkels en pleit voor het samenvoegen van winkeleenheden en een leegstandsbelasting op de verdiepingen boven winkels.

* Guy Schiepers (Tongeren.nu) kreeg het thema ‘Toerisme en Horeca’. Volgens hem is Tongeren financieel gezond. Hij kondigde een functionele bewegwijzering en een euregionale samenwerking met Maastricht en Luik aan.

* Fabienne Poncelet (VB) kreeg het thema ‘Ondernemersvriendelijke dienstverlening’. Zij pleit voor een tegemoetkoming voor de handelaars bij werken in de straat. Zij eist ook meer ‘blauw’ op straat om het onveiligheidsgevoel weg te nemen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio