Leerlingen Sint-Maria op bezoek bij Brabantia Overpelt

Wij, de leerlingen van 3 handel, hebben Brabantia Overpelt bezocht op woensdag 18 april 2012 naar aanleiding van ons peterschapsproject. We werden ontvangen door Mr. Lenaerts en kregen een leerrijke rondleiding van Mr. Delbroek.Ons peterbedrijf Brabantia is een bedrijf dat zich specialiseert in huishoudproducten zoals pedaalemmers, strijkplanken, droogmolens en badkamerartikelen.

Christof Daens

Het bedrijf is gevestigd in verschillende landen zoals België, China, Letland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Brabantia voert producten in en uit.

Nadat we ontvangen waren, brachten ze ons naar hun vergaderzaal. Daar werd ons wat te drinken aangeboden en kregen we uitleg over het bedrijf zelf. Na een halfuurtje begonnen we aan de rondleiding die ongeveer een uur duurde.

We mochten een kijkje nemen in het magazijn en zagen hoe het productieproces in zijn werk gaat. Mr. Delbroek gaf uitleg tijdens de rondleiding. We zagen hoe de werknemers hun job doen en hoe snel alles gaat. Aan het einde van de rondleiding mochten we een kijkje nemen in de showroom zodat we het eindresultaat konden bekijken. Na de rondleiding kwamen we terug in de vergaderzaal en mochten we nog vragen stellen.

Het was een zeer aangename en leerrijke ervaring. We zagen hoe alles in een groot bedrijf werkt en welke verschillende afdelingen er zijn.

View on the Future


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio