Burgemeesters schrijven open brief aan Kris Peeters

De burgemeesters van Bree, Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer hebben een open brief geschreven naar Vlaams Minister-President Kris Peeters. Daarin stellen de burgervaders dat de gensregio Noord-Limburg in volle ontwikkeling is maar een aantal knelpunten kent, waaronder een goede ontsluiting over de weg, per spoor en over het water.

Stadsbestuur Peer

De Vlaamse Regering moet volgens hen de realisatie van de ontsluitingsdossiers voor de regio na jaren van overleg en studie eindelijk serieus nemen en prioriteit geven in het Vlaamse mobiliteitsbeleid. Men heeft het dan over dossiers als de Noord-Zuid-verbinding, de elektrificatie van de spoorlijn Antwerpen-Neerpelt en het doortrekken ervan tot Hamont, lijn 3 van het Spartacusplan, de vergroting en verdieping van de sluizen in Lozen en aan de Blauwe Kei, de omleidingsweg in Neerpelt en de IJzeren Rijn.

'Verschillende dossiers werden voor deze knelpunten opgemaakt en ingeleid. Kenmerkend en wellicht uniek is de traagheid waarmee ze gerealiseerd worden. Ondanks alle halve en ganse toezeggingen blijft de uitvoering van de dossiers aanslepen', aldus de open brief, die morgen overhandigd wordt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio