Genkse gastgezinnen vangen Zuid-Afrikaanse koorleden op

2012 staat voor kinder- en jeugdkoor Lirica volledig in het teken van Zuid-Afrika. Van 27 april tot 1 mei zal het University of Pretoria Youth Choir te gast zijn in Genk. Dit koor zal, net als het kinder- en jeugdkoor Lirica, deelnemen aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt.

Leandra Mele

De koorleden zullen tijdens het festival verblijven in gastgezinnen in Genk en op die manier proeven van onze cultuur en gewoontes. “We zijn zeer benieuwd naar de Zuid-Afrikaanse jongeren die we voor een weekend zullen opvangen”, vertelt Dorien Monnens van jeugdkoor Lirica enthousiast. Op zijn beurt zal Lirica van 5 tot 17 juli naar Zuid-Afrika gaan om er, als enig Europees koor, deel te nemen aan het Ihlombe Festival.

Hoogtepunt van het verblijf in Genk is zeker en vast het concert ‘Gryp die dag’ of ‘Carpe diem’. Dit is de Zuid-Afrikaanse vertaling van het plichtwerk dat Lirica zal brengen in Neerpelt. Het concert ‘Gryp die dag’ zal doorgaan op zaterdag 28 april om 20u in het Casino Modern, gelegen André Dumontlaan nr. 2 te Genk. Uitvoerders: het kinderkoor Lirica o.l.v. Ann Cox; het jeugdkoor Lirica o.l.v. Jos Venken en het UPYC o.l.v. Lhente-Mari Pitout. Toegangsprijs vvk ; jongeren -25 jaar en 65 plussers 10 euro; kassa 12 euro. Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar. Kaarten kunnen gereserveerd worden op 089240080 of via info@lirica.be. Willen jullie op de hoogte blijven van de activiteiten van Lirica? Neem dan een kijkje op onze nieuwe website www.lirica.be en schrijf je in op onze nieuwsbrief.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio