Volg politie Lommel op Facebook en Twitter

Lommel/ Politiezone Lommel is vanaf nu ook te volgen op Facebook en Twitter. “We zetten deze nieuwe media in om actief te communiceren over onder andere flitslocaties- en resultaten, verkeersomleidingen en speciale wegafsluitingen in het kader van evenementen,” zegt korpschef Bart Voordeckers.

Stad Lommel

“Maar we gebruiken Facebook en Twitter ook om de mensen te informeren over de Lommelse wijkbabbels, de wijkagenten en geven tips, bijvoorbeeld om inbraken te voorkomen. “

“De wijze waarop mensen zich informeren, evolueert”, zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. “Onze politiezone heeft dit goed begrepen en springt mee op de kar. Twitter en Facebook staan dicht bij de mensen en kunnen de drempel om naar de politie te stappen verlagen. Ze moeten immers niet meer de moeite doen om effectief naar het politiekantoor te komen of om de telefoon te nemen. Bovendien kan Twitter voor de politie een middel zijn om snel correcte informatie te verspreiden.”

De korpschef benadrukt dat deze kanalen niet geschikt zijn voor dringende meldingen of noodoproepen. Voor dringende politiehulp bel je steeds naar het nummer 101 of naar 011 399 899.

Volg politiezone Lommel op Twitter via @politielommel en “Like” de fanpagina van lokale politie Lommel op Facebook.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio