Gemeentelijke basisschool maakt kennis met de slagerstiel

Tijdens ‘De week van de slager ‘ die loopt van 16 tot 22 april, stellen een aantal ambachtelijke slagers hun deuren wagenwijd open om scholen, leerlingen en leerkrachten kennis te laten maken met de wondere wereld van de slager. Zo konden de zesdeklassers van de Gemeentelijke Basisschool Diepenbeek een kijkje gaan nemen achter de schermen van ambachtelijke slagerij Heleven in de Kloosterstraat.

jean_pierre valkeneers

De leerlingen werden op een leuke en leerrijke manier betrokken bij het bereiden van ambachtelijke producten o.a het maken van brochette´s, kinderhamburgers en het oprollen van chipolata´s en dit alles onder het waakzaam oog van meesterslager Erwin en zus Anja. Nadien kon ieder zijn zelfgemaakte producten overbrengen naar de winkeltoog voor het afwegen en inpakken.

Dit was voor de leerlingen ongetwijfeld een leuke en unieke ervaring en misschien is er wel iemand bij die de microbe van dit toch wel boeiend beroep te pakken heeft. Ook een cameraploeg van het jeugdjournaal ’Karrewiet ‘ van Ketnet was tijdens dit bezoek aanwezig voor het maken van een reportage.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio