SAR Bilzen promoot: Goed wonen van levensbelang voor senioren!

Op dinsdag 17 april organiseerde de provincie Limburg een inspiratiedag over 'wonen en senioren'. De hele dag kwamen sprekers aan het woord die vertelden over goed en aangepast wonen voor senioren. Energie besparen, woonzorg, aangepast wonen en nieuwe woonvormen kwamen aan bod.

Ronny Sonck

Ook de seniorenadviesraad van Bilzen kwam het 175-koppige publiek inspireren. Geert Koninckx, wnd. voorzitter: "De Vlaamse Ouderenraad heeft het thema 'wonen en armoede' gekozen als werkthema voor 2012. Ze reikten een methodiek aan aan de lokale adviesraden om te komen tot een memorandum over 'goed wonen van levensbelang voor senioren'. Dit memorandum zullen we overhandigen aan alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen."

Groots debat leidt tot beleidsaanbevelingen

Om te komen tot het memorandum, volgt de adviesraad de methodiek van de Vlaamse ouderenraad.Eerst werd een checklist gemaakt over het woonbeleid in Bilzen. Dit deed de raad in samenwerking met stebo, de huisvestingsambtenaar en de dienst welzijn.Schepen van senioren, Guy Swennen: "Aan de hand van deze checklist organiseert de seniorenadviesraad een groots debat waar enkel senioren, die geen politieke band hebben, welkom zijn. Op die manier zullen de beleidsaanbevelingen volledig gedragen worden door de senioren zelf."

Senioren welkom op het debat

Het debat over wonen en senioren gaat door op vrijdag 27 april in de namiddag in het seniorenhuis.We behandelen er 4 thema's:1. wonen in het algemeen: zijn er voldoende betaalbare woningen voor senioren?2. kwaliteitsvol wonen: welke aanpassingen zijn nodig om kwaliteitsvol te blijven wonen?3. wonen en energie: heeft het nog zin om als senior energiebesparende maatregelen door te voeren?4. informatie over wonen: waar kunnen ouderen terecht met vragen en klachten omtrent wonen?Iedereen die mee wil debatteren, moet zich op voorhand inschrijven.Je moet 55-plusser zijn, in Bilzen wonen en niet aan politiek doen. Inschrijven doe je bij de seniorendienst: senioren@bilzen.be of 089 519 235


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio