Genkse kinderen reizen in de tijd

Honderd Genkse kinderen konden zich tijdens de tweede week van de paasvakantie uitleven in de Kinderkunstenfabriek. Acht jonge kunstenaars gingen met hen aan de slag in het Buurthuis De Singel in Waterschei. Het eindresultaat werd op 14 april voorgesteld in het mijngebouw van Waterschei.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

Ieder jaar opnieuw bewijst de Kinderkunstenfabriek de creativiteit van de Genkse kinderen. Het Genkse cultuurcentrum C-mine zoekt telkens acht kunstenaars om met de kinderen samen te werken. Dounia (11) neemt al een paar jaar deel aan de Kinderkunstenfabriek en vindt het nog altijd even leuk.

Futur Passé

Het thema van dit jaar is Futur Passé. De kinderen werken rond het verleden en de toekomst. “Wij reizen in de tijd en ontdekken een nieuwe planeet”, zegt Anne Janssens, die de kunstenaars assisteert. “De kinderen moesten een magisch voorwerp meebrengen. Dit voorwerp hebben we verwerkt tot een kostuum. Een jongen had bijvoorbeeld een foto van een kat bij. We hebben die kat nagemaakt met krantenpapier en deze in felle kleuren geschilderd. Deze kat is verwerkt tot hoed”.

Tijdmachine

De 8-jarige Jade knutselt met veel plezier een tijdmachine. Kunstenares Jenny Stieglitz vertelt dat ze daarmee voorwerpen naar de prehistorie of de indianen sturen. De kinderen zoeken uit hoe mensen in het verleden deze voorwerpen konden gebruiken.

Alle tekeningen en knutselwerkjes belandden uiteindelijk in een boek. Dat werd samen met de andere kunstwerken op 14 april tentoongesteld in het mijngebouw van Waterschei.

© 2012 – StampMedia – Jade Claessens, foto’s: Machteld Bollen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio