Marswedstrijden in volle voorbereiding

Je hebt de auto’s met de achterruitsticker ongetwijfeld al opgemerkt in Hamont-Achel en de ruime regio errond. De promotie van de 26ste editie van de Internationale Mars- en Showwedstrijdstrijden der Lage Landen is volop gestart. Tijdens het komende Pinksterweekend van 26, 27 en 28 mei is het inderdaad weer één en al muziek en show op het Marktplein van Hamont-Achel.

Guy Joosten

De Taptoe op zaterdagavond belooft weerom een topper te worden, want zowel de wereldkampioen als de vicewereldkampioen van het WMC Kerkrade 2009 staan op het programma, naast nog tal van andere showkorpsen die tot de absolute top in Europa behoren. Ook de wedstrijden op Pinksterzondag en -maandag geven alvast garantie op een goed gevuld programma met stuk voor stuk topkorpsen. “De wedstrijdinschrijvingen liepen dit jaar als een sneltrein binnen, en het aandeel van deelnemers in de hogere afdeling is sterk toegenomen.”, vernamen we van de organisatie. Het organisatieteam is al meer dan een jaar volop in de weer met de voorbereiding van deze 26ste editie.

“Begin mei zullen de vlaggen en ook nieuwe wimpels in het straatbeeld verschijnen, en zo zal het centrum van Hamont weer die unieke sfeer van muziek en verbroedering uitademen, om onze hele gemeenschap weer in de juiste stemming te brengen ”, zegt Jan Neven, voorzitter van de Lage Landen.

De komende weken zal je via deze krant meer informatie vernemen over het nakende muzikale Pinksterweekend, maar als je je nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, kan je ook al terecht op de nagelnieuwe website van de organisatie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio