Nathan Claesen wint verdiend eerste klasse driebanden KB

Op een druk bijgewoonde gewestelijke finale in de Hasseltse Biljart Academie was er weinig regelmaat te zien wat betreft goed driebandenspel. Alle deelnemers hadden precies wat (sportieve) schrik van elkaar en daardoor werd er zeer defensief gebiljart over de 42 te maken punten.

Jacques Verheyen

Dit gegeven en het uitblijven van de juiste oplossingen zorgden ervoor dat de gemiddeldes aan de lage kant bleven.

Van de zes deelnemers had er na de eerste dag niemand zijn gemiddelde. Eddy Roosen presteerde het beste op dit gebied met 0,757. René Pijkels begon meestal sterk maar kon het niveau niet aanhouden. In de eerste wedstrijd van de tweede dag lukte Robert Vrancken in zijn partij tegen Robert Monnissen een reeks van 7 in zijn eerste beurt, gevolgd door eentje van 6 in de derde beurt wat hem een zeer mooi beginresultaat opleverde. Spijtig genoeg kon hij niet doordrukken, viel compleet stil en werd het weerom een lange wedstrijd met veel beurten.

Georgio Bresciani laat meestal mooi driebandenspel zien maar had op deze finale de geluksfeeën niet aan zijn zijde. In zijn wedstrijd tegen Claesen moest hij getuige zijn van eenrichtingsverkeer op het srorebord ten voordele van deze laatste, die een fraaie beste finalepartij tegen juist 1 gemiddelde uitspeelde en aldus verdiend mag proberen een nationale titel binnen te rijven op 12 en 13 mei in Deurne-Antwerpen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio