Leerlingen WICO Campus Sint-Jozef ruilen ATC’s met Amerikaanse leerlingen

Artist Trading Cards - kortweg ATC’s - zijn kleine kunstwerkjes op kaartjes die worden gemaakt door kunstenaars of hobbyisten en onderling worden geruild. Het kaartje moet de precieze afmetingen hebben van 64 bij 89 mm, wat een wereldwijde standaard is.

Anneleen Mertens

Er zijn geen beperkingen wat betreft thema's of gebruikte materialen.

De leerlingen van de eerste graad zijn al vertrouwd met ATC’s, want tijdens de lessen plastische opvoeding hebben ze dit schooljaar al een aantal ATC’s gemaakt over onderwerpen zoals halloween, kerst, valentijn… Het ruilen van deze kaarten wordt door de leerkrachten plastische opvoeding georganiseerd.

Vaak ruilen de leerlingen onderling, maar soms bereiken de kaartjes het buitenland. Zo hebben de leerlingen in het begin van het schooljaar al ATC’s geruild met een school uit Rogers Minnesota, Amerika.

Op dit moment zijn de leerlingen klaar met ATC’s te maken om uit te wisselen met een andere school in Amerika, meer bepaald uit North Carolina. Het thema waarover onze leerlingen kaartjes maken is “België”. Alle leerlingen van het 1ste jaar en de leerlingen van 2DECO moeten een kaartje maken. Op de website van de leerlingen kan je alvast de werkjes bekijken. Hoe de kaartjes van de school uit North Carolina eruit zullen zien, wachten we in spanning af. Dat ze er in Amerika ook naar uitkijken is duidelijk, want op de website van een plaatselijke krant is er alvast een artikel over te lezen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio