Het was weer "Dolle pret in 't cabaret"

Jawel ‘het was’, want de 7 voorstellingen “Dolle pret in ’t cabaret” die het Buitings Volks Toneel opvoerde tussen 30 maart en 14 april: zijn voorbij. Boer Fons trok iedere avond met z’n knecht Richard naar Parijs en kwam er terecht in een ‘hotel’.

André Caubergs

Dat dachten ze toch. Madame Zaza van het cabaret en haar serveuses ontfermden zich maar al te graag over hen. Zo kwam men van de ene komische in het andere.

Een avondje doorzakken en dan allemaal ‘de nacht’ in. Richard die in het midden van de nacht Fons z’n hoogzwangere vrouw Plien verwittigt en vervolgens ziet hoe de zwarte poetshulp Pernilleke het geld in de schilderij van kunstschilder Henri verstopt. Waarom wil niemand naar ’de simpele’ Richard luisteren?

En zo moet men allerlei zaken doen om de razend toegekomen Plien met in haar kielzog de Pastoor te ontglippen. Pernilleke die nog nieuws heeft voor de pastoor oftewel haar pater Polleke in de brouche waarna hij zij pij uittrekt. Plien en Fons die zich verzoenen en ofwel hun geld terugwillen ofwel de politie bellen. De voodoo van Pernilleke zodat deze beginnen te dansen en tot overmaat van ramp: Plien haar water breekt en moet bevallen.Bevallen met alle hectische toestanden en daarbij Fons die nog van "zenne klot" gaat...Om dan uiteindelijk eindigen in een dubbele wonderbaarlijke bevalling. Plien van een flinke dochter en Fons, door mee te persen, van z’n geld...

Als laatste weten we nu ook hoe de Moulin Rouge ontstaan is: Fons, Plien en het hele gezelschap beginnen in Parijs immers een nieuw cabaret genoemd naar de molen die bij hun hoeve staat en zo'n mooie rode lampjes heeft.

Gelukkig kan het BVT altijd rekenen op een groot aantal vrijwilligers, want toneel spelen is één, je hebt ook nog de regie, decorbouw, het schminken, de zaal, toog en garçons. Dankzij al deze personen werden het 7 fantastische avonden waar telkens heel wat mensen hun lachspieren nog eens goed hebben kunnen laten gaan.

Voor het BVT is het nu weer wachten tot het weekend rond Pasen 2013. Maar de toneelliefhebbers worden op vrijdag 27 april terug welkom geheten in OC de Buiting want dan brengt het jeugdtoneel van Pallieter i.s.m. de cultuurdienst Beringen om 19u hun voorstelling. Meer hierover eerdaags op de kalender van paalonline.be.

Meer sfeerfoto's vind je op paalonline.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio