Kadetten dames Sparvoc winnen Beker van Limburg

Het paasweekend staat in iedere volleybalaganda aangekruist als de dagen dat de finales om de Beker van Limburg, de hoogste Limburgse volleybal-eer, worden gespeeld. Spelers, speelstertjes, trainers, ouders en bestuur "overleven" de voorrondes, 1/8 finales, kwartfinales en halve finales; om dan uit te komen bij het "moment suprême" van het seizoen: de finales van de Beker van Limburg.

Philippe Paulissen

Het is niet iedereen gegeven en wie het wel haalt, heeft er hard voor moeten vechten. Sparvoc Lanaken had de eer om 3 jeugdploegen af te vaardigen naar de finales van de beker van Limburg in de Lotto Dôme in Maaseik: de preminiemen meisjes, de miniemen jongens en de kadetten dames. Onze beide damesploeg mochten op zaterdag aantreden. De preminiemen meisjes en de kadetten dames namen het tegen de ploegen van Datovoc Tongeren. Alle onze speelsters deden meer dan hun best, doch er was maar 1 ploeg die de beker in de lucht mocht steken: de kadetten dames gecoacht door Eric Jacobs. En hoe?! De jonge speelsters van Sparvoc oogsten lof voor hun volleybaltechnisch vermogen, hun inzet en hun talent. In een spannende wedstrijd waarin geen van beide ploegen wou opgeven, trok Sparvoc met 1-3 (20-25, 24-26, 25-22 en 19-25) aan het langste eind. De preminiemen meisjes - gecoacht door Michel Paulissen - begonnen goed, bleven het beste volleybal brengen maar moesten jammer genoeg tevreden zijn met de 2de plaats. Op paasmaandag was het dan aan de miniemen jongens om de Sparvoc-eer hoog te houden. Onze miniemen jongens deden hun uiterste best tegen thuisploeg Noliko Maaseik. Helaas het feit dat de ploeg wegens skivakantie van vele spelers 2 weken niet getraind had, liet zich voelen. Onze ploeg haalde nooit haar beste niveau en Maaseik won dan ook verdiend de beker.

We halen dus 1 beker op 3 en zijn enorm fier op alledrie onze ploegen. Het spelen van de bekerfinale is niet iedereen gegeven en deze jonge Sparvocleden haalden dit doel al heel vroeg in hun volleybalcarrière. Het belooft voor de toekomst.

PROFICIAT!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio