Ketnet-wrapper Peter Pype leest voor in bibliotheek

Woensdagnamiddag 11 april werd er, zoals elke woensdag- en zaterdagnamiddag, voorgelezen aan kinderen van 4 jaar in het verteltheater van de Genkse bibliotheek. Deze keer was het de beurt aan de bij kinderen erg populaire Ketnet-wrapper Peter Pype.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

“Voorlezen aan kinderen is heel anders dan wrappen”, zegt Pype. “Bij Ketnet bestaat het doelpubliek ook uit kinderen, maar de opnames gebeuren in een studio en er is geen interactie met het publiek. Mijn ervaring in het kindertheater hielp me bij het vertellen van de verhalen. Daar heb je ook een kloof tussen het podium en het publiek, maar is er wel nog wat interactie. Als je voorleest, heb je dat contact nog meer, daarom vind ik het heel leuk.”

In Ketnet gerold

Oorspronkelijk studeerde Pype af als radiomaker, maar de passie om Ketnet-wrapper te worden was er al. Het leek voor hem de ideale job. Na een tweede poging geraakte hij door de screentest en belandde hij in een ploeg van zes wrappers. “Hoe we de presentatie invullen, mogen in overleg met de redactie we zelf kiezen. Soms zijn er dingen die er verplicht in moeten, maar verder zijn we behoorlijk vrij”, licht Pype toe.

Een unieke job

“Wrappen is toch nog iets anders dan programma’s presenteren”, legt Pype uit. “Het bevindt zich een beetje tussen presenteren en acteren, dat maakt het zo uniek. Soms moet je niet enkel een programma aankondigen, maar ook een verhaal overbrengen. Dat maakt het net zo fijn.”

© 2012 – StampMedia – Maurizio Ciranni


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio