Kartel Sp.a en Groen wordt voortgezet

Ook de volgende zes jaar willen sp.a Zonhoven en Groen Zonhoven samenwerken. “De voorbije zes jaar heeft deze samenwerking vruchten afgeworpen, vooral in het OCMW”, stelt Ronny Switten, voorzitter van sp.a-Zonhoven. "We zijn ervan overtuigd samen onze schouders te kunnen zetten achter een progressief en dynamisch beleid voor Zonhoven.

Patrick Nulens

" .

Beide partijen werken samen een gemeenschappelijk programma uit. Hiervoor werd een gemeenschappelijke programmawerkgroep opgericht. “In de eerste fase starten we vanaf zaterdag 28 april en dit gedurende één maand met een huis-aan-huis enquête. Ambitie is om alle Zonhovenaren te bezoeken. Door rechtstreeks aan de Zonhovenaren te vragen wat de noden en de bezorgdheden zijn enerzijds, maar ook wat men goed vindt in Zonhoven, willen we een goed beeld krijgen van wat er in Zonhoven echt leeft,” aldus Sven Lieten.

Eind juni, begin juli worden deze resultaten toegelicht in de verschillende Zonhovense wijken. Maarten Lucas, voorzitter Groen Zonhoven: “Op basis van de werkzaamheden van de programmawerkgroep en de resultaten van de enquête, zijn we er van overtuigd dat we een sterk programma zullen voorstellen met een duurzame en progressieve visie. De samenwerking tussen sp.a Zonhoven en Groen Zonhoven is zeer positief geëvalueerd waardoor we er zeker opnieuw voor willen gaan. Samen kunnen we het verschil maken”.

Lijstsamenstelling

Wat de lijstvorming betreft, zal Sven Lieten, huidig fractieleider, de lijst trekken. Groen levert vier kandidaten voor de lijst en dit op plaatsen 6, 16, 17 en 18. De lijst zal versterkt worden met Vlaams minister Ingrid Lieten die de lijst zal duwen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio