Groene Pluimen voor “De Molen”

Op paasmaandag organiseerde Groen Alken haar eerste ‘Alken Spring-In’ en nodigde hiervoor Wouter Van Besien, nationaal voorzitter van Groen, uit. De dag begon met een korte-keten brunch waar lokale producten centraal stonden. Tijdens de brunch werden verschillende initiatieven voorgesteld.

Niele Geypens

Het Geitencoöperatief, Samenland en Voedselteams stelden hun initiatief voor. Heel concrete tips voor de Alkenaar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ondanks de regen, kon de bloesemfietstocht, en het daarop volgende feest aan het Laagdorp op heel wat bijval rekenen. Zoals de traditie bij Groen dat wilt, werden er Groene Pluimen uitgedeeld. Dit jaar werd er gekozen om “de Molen” in de aandacht brengen. “De Molen” is voor Alken de uitvalsbasis voor heel wat jongeren. Een plaats van ontmoeting, muziek en creativiteit. Door een kwalitatief aanbod krijgen jonge Alkenaren de kans om in eigen dorp te spelen, uit te gaan en muziek te beleven. Iedere gemeente heeft een accommodatie nodig waar jongeren hun ding kunnen doen, en voor Alken is dat “De Molen”.

“Jongerencultuur wordt al te vaak in een hoekje gestoken. In Alken kan dat vandaag nog in het midden van het dorp, en dat moeten we zo houden. Anderzijds moet de site zelf dringend een facelift krijgen, het aanbod moet worden uitgebreid en dat kan best door de permanente ondersteuning van een jeugdwerker.”, zegt Frank Vroonen, voorzitter van Groen Alken.

Om de bewoners van ”de Molen” een hart onder de riem steken, overhandigde Peter Cosemans en Wouter van Besien de Groene Pluim aan Harmonie Sint-Aloysius, JH de Molen, Chiro Mikado en Jokadi.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio