Ontbijtwandeling KVLV bekoort groot en klein

Met meer dan het dubbel aantal inschrijvingen blikken we tevreden terug op de 2de editie van onze ontbijtwandeling .

Paasmaandag heel vroeg werd het schutterslokaal klaargemaakt als één grote gezellige huiskamer. De koffie geurde en de broodmandjes waren rijkelijk gevuld.

Rina Didden

Stipt 9.30u zwaaide de deur open en konden we de eerste mensen verwelkomen. Al heel vlug zat de zaal vol met tevreden mensen die genoten van hun lekker ontbijt. We bespeurden verschillende grote families. Sympathiek was ook dat enkele dames van KVLV Dorne en Waterloos hadden ingeschreven, maar ook vrienden van Gruitrode en Opitter. Zelfs de voorzitster van de cultuurraad kwam mee aanschuiven.

Alle deelnemers konden bij hun broodjes kiezen uit lekkere sjoenk, een flink schel kaas of worst, “gooi buuter”, een assortiment van gelei en …kakelverse paaseitjes. Dit alles vergezeld van een heerlijke tas koffie, thee, chocomelk of fruitsap en afgerond met een toetje: yoghurtje of stuk fruit.

Na zo’ n stevig ontbijt werd ondanks de grijze lucht de wandeling aangevat in de prachtige natuur van Opoeteren. En raar maar waar, Onze Lieve Heer was ons genadig ,de wolken sluizen bleven dicht. Bij terugkomst in het schutterslokaal werden de wandelaars vergast op een tas tomatensoep met balletjes of poreisoep met spek.

Natuurlijk was ook de paashaas op post. Hij deelde lekkere chocoladen eitjes uit en reikte leuke prijsjes uit aan de kinderen die hun tekening mooi hadden ingekleurd. Weer mochten we rekenen op de geweldige inzet van onze talentvol bestuur, enkele behulpzame mannen die mee hielpen en uiteraard de mensen die deelnamen. Dank zij hen werd deze ontbijtwandeling een groot succes.

Een geslaagd KVLV evenement!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio