Keizerlijke Commanderie krijgt eerste vrouwelijke voorzitter

Tijdens de statutaire bijeenkomst van het Praesidium van de Keizerlijke Commanderie van de edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie heeft de Commanderie op 2 april beslist dat Josette Moria (Brustem) de volgende voorzitter zal zijn gedurende twee jaar.

Jos Lacroix

Zij was al twee jaar ondervoorzitter en volgt als voorzitter Clem Verheyden op. Meteen was ook de ondervoorzittersstoel vrijgekomen, en die wordt ingenomen door Boudewijn Knevels (Heers).

Clem Verheyden bedankte het Praesidium van de Keizerlijke Commanderie voor de prettige samenwerking gedurende de twee voorbije jaren met enkele hoogtepunten, waaronder de ontvangst door ZKH Kroonprins Filip van België en de 35-jarige viering van de Keizerlijke Commanderie met een tentoonstelling in het pas vernieuwde stadhuis van Sint-Truiden.

De nieuwe voorzitter, de eerste vrouw in deze stoel, Josette Moria, wil de goede werking van de Keizerlijke Commanderie bestendigen en zelfs uitbreiden waarbij de Commanderie kan terugvallen op de specifieke talenten van de leden van het Praesidium. Maar vooral wil ze de banden aanhalen met de Commanderies en Confréries uit de Limburgse buurgemeenten maar ook uit het naburige Brabant. Ze werkt met haar man in hun bedrijf dat aluminium ramen en deuren produceert.

Haar grootste hobby is ornithologie en voor de vogels reist ze de ganse wereld af. Verder is Josette Moria verantwoordelijk binnen de Commanderie voor de jaarlijkse wedstrijd voor de beste fruittob en haar liefde voor de natuur en de fruitstreek blijkt uit het feit dat ze natuur- en Haspengouwgids is.

Ondervoorzitter Boudewijn Knevels was de eerste Fruitdichter van de Commanderie en is als dichter ook in gans Limburg bekend. Deze Mettekovenaar is de eerste niet-Sint-Truidense ondervoorzitter en binnen de Commanderie ook verantwoordelijk voor de tweejaarlijkse wedstrijd voor Fruit- en Stadsdichter.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio