Fortuna Smeermaas smeedt voetbalprimeur

Voetbalclub Fortuna (Smeermaas) en Sportdienst Lanaken hebben straks een primeur op het voetbalveld. Beide omarmen het nieuwe idee om in juni en juli 2012 een voetbaltoernooi te organiseren op een... rond voetbalveld.

Voetbalvereniging Fortuna uit Smeermaas installeerde onlangs een nieuw bestuur en gaat op 22 juni een voetbaltoernooi organiseren en dit op een ‘rond voetbalveld’.

natja strijkers

Het idee is afkomstig van sportinstructeur Frits van der Wens uit Rekem. Voorzitter Nordy Schuermans en bestuurslid Erik Barrez van Fortuna: "Wij kwamen in gesprek met Frits en wij waren meteen enthousiast over zijn idee. Om het te testen hebben we op ons terrein een rond speelveld uitgezet. Onze voetballers reageerde enthousiast en riepen "dit is leuk". Zelf zagen wij ook het plezier van onze spelers en daarom besloten we samen met het bestuur om hier iets mee te doen. Wij hebben met Frits contact opgenomen en gevraagd of wij een voetbaltoernooi op dit rond speelveld mogen organiseren."

"Dit gaat gebeuren op onze locatie in Smeernaas. Na het voetbalseizoen leggen wij dan ook drie van deze speelvelden aan. De diameter van het ronde veld is 40 meter en er zijn kleinere doelen. De aangepaste spelregels die Frits heeft uitgewerkt maakt het voetbalspel nog leuker en sneller. Wij gaan een 16-tal voetbalclubs de gelegenheid geven om zich in te schrijven voor dit toernooi.

Sportcoördinator David Leone van de sportdienst Lanaken is zeer gecharmeerd door het idee. "Tijdens een gesprek met Frits zag ik meteen de mogelijkheid om dit ronde voetbalveld in te zetten tijdens de zomervakantie van 23 / 25 juli. Dan organiseren wij een sportkamp voor jongeren, leeftijd van 6 tot 11 jaar . Wij willen dan ook (o.a) een voetbaltoernooi organiseren tijdens deze dagen, het ronde voetbalveld geeft hier een meerwaarde aan. Voetbalvereniging Fortuna heeft zijn hulp al aan geboden om gebruik te maken van deze ronde speelvelden."

Bij het gesprek was ook Schepen van sport Michel Stevens aanwezig. Toen hij hoorde van dit initiatief was hij er meteen overtuigt dat dit een mooie kans was het voetbal te verrijken. "Het is een primeur voor het veldvoetbal en dit in onze gemeente Lanaken, dit kan ik alleen maar toejuichen.Ik kijk er dan ook naar uit, ook al omdat men mij gevraagd heeft de aftrap te doen van dit aller eerste toernooi."

Sportinstructeur en bedenker van dit rondvoetbalspel Frits van der Wens. "Ik ben erg blij dat men mijn idee zo positief oppakt, zeker als bewoner van Lanaken, waar het als een primeur mag gaan plaatsvinden. Inmiddels is voor dit concept ook belangstelling vanuit Nederland, ik zal hen dan ook uitnodigen om dit toernooi bij te wonen. Na mijn ‘ronde boksring’ die helaas nog zijn weg niet heeft gevonden en mijn ‘mobiele indoor petanque baan’ die wel op de markt is, komt er nu iets nieuws bij in de sportwereld en dat doet mij deugd, want ook sport moet blijven evolueren in zijn tijd."

Op de foto van links naar rechts: voorzitter Nordy Schuermans, bedenker Frits van der Wens, bestuurslid Erik Barrez, sportcoördinator David Leone en schepen van sport Michel Stevens.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio