Arbeiders Pack2Pack na korte onderbreking weer aan het werk

Print
De arbeiders van vatenreiniger Pack2Pack in Wichelen, dat met sluiting is bedreigd, zijn na een korte actie weer aan het werk gegaan. De gesprekken tussen bonden en directie nadien zijn afgesprongen.

"Tussen 7u en 8u deze ochtend zijn de arbeiders aan de poorten blijven staan, tot de directie toekwam", zegt Jan Van Damme van het ACV.

Toen rond 8.15u de gesprekken tussen vakbonden en werkgever van start gingen, zijn de arbeiders terug aan het werk gegaan, maar ze waren "weinig gemotiveerd", aldus Van Damme. De gesprekken tussen bonden en directie zijn intussen alweer afgelopen, omdat beide partijen het niet eens raken. De vakbonden zijn niet overtuigd van de noodzaak tot sluiting van de afdeling in Wichelen. Zeker de afdeling waarbij plastic vaten gereinigd worden, is voldoende winstgevend, vinden ze. "Maar het mandaat dat de werkgever van de raad van bestuur heeft meegekregen, liet niet veel ruimte open", vindt Van Damme. Beide partijen gaan nu verslag uitbrengen bij hun achterban, en donderdag volgt een nieuwe onderhandelingspoging.