Speciale Alden Biesen-orchidee wordt boven het doopvont gehouden

Print
Speciale Alden Biesen-orchidee wordt boven het doopvont gehouden

Speciale Alden Biesen-orchidee wordt boven het doopvont gehouden

Bilzen -

De grote orchideeëntentoonstelling ‘Orchilim’ had gisteren na een succesvolle vierdaagse expo 9.000 bezoekers op de teller staan. Ruim tien zalen van het Bilzers kasteelcomplex Alden Biesen werden omgebouwd tot imposante, kleurrijke expo-ruimtes waar ruim 10.

000, vaak zeldzame, orchideeën werden geëxposeerd.

Het waren voor Paul Noben, voorzitter van de Orchideeën Vereniging Vlaanderen en stuwende kracht achter deze tentoonstelling, slopende dagen. “We zijn inderdaad de klok rond aan het werk geweest. Deze derde editie slaat dan ook alles. De opbouw alleen al vergt 150 mandagen werk. Het is een zorgvuldig geplande operatie, met een gemotiveerd team.” De zeldzaamste exemplaren werden veilig ondergebracht in 20 meter speciaal aangelegde kijkvitrines. Voor de bezoekers stonden er 8.000 jonge orchideeën klaar. "Elke bezoeker kreeg een plantje gratis mee naar huis", verduidelijkt Paul, die thuis in twee serres zelf zo ‘n 500 verschillende soorten orchideeën heeft verzameld.

Ter ere van de orchideeëntentoonstelling Orchilim werd een unieke orchidee gekweekt. De orchidee uit de Paphiopedilum-familie werd een zeer mooie rechtopstaande plant. “De bestuiving vond vorig jaar in april plaats. In november is het plantje uitgezaaid en recent was er een eerste bloei. De mooie paars-bordeauxkleurige orchidee hybride, kreeg de naam ‘Alden Biesen’ en werd door meter Lies Kerkhofs, directeur van het kastelencomplex, met water gedoopt tijdens de plechtige receptie. (JoGe)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio