Natte carnavalsstoet in verkorte versie

Print

Natte carnavalsstoet in verkorte versie

Hasselt -

Enkele tienduizenden vonden op paasmaandag hun weg naar Hasselt voor de uitgestelde carnavalsstoet. Het werd weliswaar een druilerige sliert maar echte carnavalsvierders malen daar niet om. Zo bleek ook voor de uitgestelde parade door de binnenstad.

Het Koninklijk Stedelijk Feestcomité besliste om de Hasseltse carnavalsstoet voortaan drastisch in te korten. “Vroeger trok een stoet met pakweg 60 wagens en groepen door de stad. Wij hebben het roer omgegooid en gekozen voor kwaliteit”, luidt het, “en daarom zijn een aantal groepen niet meer uitgenodigd.”

De Hasseltse stoet die - als enige in Limburg - werd uitgesteld na het busongeluk in Sierre, trok dus voor het eerst in verkorte formatie door de binnenstad. Dertig praalwagens en een vijftiental dans- en muziekgroepen trotseerden de regen. Druipnat probeerden zij de sfeer er in te houden. De bezoekers zochten staanplaatsen langs het parcours met portieken in de buurt om voor de ergste regen te kunnen schuilen. Dat zorgde hier en daar voor erg drukke plekken maar ook voor bijna-lege stukken van het traject.

Organisator Stany Barthels geeft na 22 jaar de coördinatie van de Hasseltse carnavalsstoet door. Het Stedelijk Feestcomité vergadert binnenkort over zijn opvolging. Er circuleren al namen maar de knopen worden later doorgehakt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio