Muziekband Oscar & The Wolf neemt nieuwe EP op in kerk Stevensvennen

Print
Muziekband Oscar & The Wolf neemt nieuwe EP op in kerk Stevensvennen

Muziekband Oscar & The Wolf neemt nieuwe EP op in kerk Stevensvennen

Lommel -

Nog tot vrijdag 13 april vormt de kerk van Stevensvennen het decor voor de opnames van de nieuwe CD/EP (5 nummers) van muziekband “Oscar & The Wolf”, die met Filip Brans en Roland Spooren ook twee Lommelaars telt. De band tekende recent een contract bij de internationale platenfirma PIAS, dat voor deze EP een flink budget vrijmaakt.

Ook de stad Lommel ondersteunt creatieve jongerencultuur en draagt haar steentje bij door de meerkost die de opnames op deze bijzondere locatie met zich meebrengt, te betalen. “De stad Lommel kent een subsidie toe van 5.000 euro en logistieke steun”, zegt schepen van jeugd Kris Verduyckt. “In ruil voor dit bedrag, speelt Oscar & The Wolf in het volgende cultuurseizoen een gratis concert in cultuurcentrum De Adelberg, dat ook partner is van dit hele project.”

PIAS duidde de gerenommeerde Amerikaanse zanger/gitarist Robin Proper-Sheppard, die al 10 full-cd’s maakte met bands als “The God Machine” en “Sophia”, aan om samen met “Oscar & The Wolf” deze cd te maken. Hij stelde voor om de opnames te laten plaatsvinden in een kerk of een kapel, omdat het geheel eigen en breekbare stemgeluid van zanger Max Colombie hier volledig tot zijn recht zou komen. Het stadsbestuur van Lommel dacht meteen aan de kerk van Stevensvennen, die al geruime tijd leegstaat.

De kans is groot dat deze EP de definitieve doorbraak betekent van “Oscar & The Wolf”. De band speelde al op diverse toonfestivals en verzorgde het voorprogramma van bands als Flaming Lips, Warpaint, Jonathan Jeremiah, … Bovendien worden ze door De Morgen getipt als “coming band”. De voortekenen zijn dus erg gunstig voor deze groep, maar uiteraard zal de nabije toekomst erg belangrijk zijn als volgende stap.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio