Na lange winter weer 'meeting time' op piste Looise AV

Terwijl een paar honderd meter verder in de gemeentelijke tennishal de halve finales van het 25.000 dollartornooi plaatsvonden, werd om 19 uur de eerste meeting van het seizoen 2011-2012 op de LOOIse AV piste op gang geschoten. Starter van dienst was een jarige Louis Theys.

MARCEL BOONS

Met zijn tachtig lentes geeft hij nog steeds blijk van een correcte procedure bij de start.

Ondanks het nog prille seizoen en de kille voorjaarstemperatuur was er toch een behoorlijke opkomst van benjamins, pupillen en miniemen. In totaal waren er 108 atleetjes aan de slag. Ze zorgden voor niet minder dan 355 prestaties bij de loop- en kampnummers.

Bij sommigen is er een moeiteloze overgang van het winter- naar het zomerseizoen. Zo bewees benjamin Ferhan Bex bij de spurtnummers dat hij niet alleen een zeer goede crosser is, maar dat hij ook snelle benen heeft. Met zijn 9.22 over 60m had hij niet alleen de snelste tijd van de twee reeksen. Hij komt tot op 2 honderdsten van het clubrecord van Steven Rutten. Die 9.20 dateert van 1998.

Nog bij de benjamins liet Helena Metten een overwinning noteren in een knappe tijd van 9.52.

Bij de miniemen kwam Tuur Peeters bij de 300m als snelste met 47.48 op de finishfoto.Bij hoog voor pupillen meisjes sprong Anouck Vercammen zich met 1.33m naar een overwinning.

Door zijn hoge aanloopsnelheid haalde Ferhan Bex bij het verspringen een knappe 3.96m.Bij het hockeybal werpen voor benjamins had Kyana Vaes nauwelijks tegenstand. Met een worp van 27.00m presteerde ze een elftal meter verder dan de dichtste concurrentie.

Heel wat atleetjes en supporters beloonden zichzelf na de inspanning en het kou lijden met een lekker frietje en gingen zo tevreden het lange paasweekeinde in.

De bolgende meeting voor cadetten t.e.m. masters is op vrijdag 13 april.

Op de foto: Lotte Vandervelden (Looise), Anke Dries (Genk) en Kim Nijsten (Esak) in actie. (foto: Alfons Eijckmans).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio