Universele lader voor gsm's op komst

Print
Universele lader voor gsm's op komst

Universele lader voor gsm's op komst

De grote gsm-operatoren en -producenten hebben zich bereid getoond om een universele lader voor gsm-toestellen op de markt te brengen. Die lader zou compatibel zijn met alle gsm-merken.

Op het Mobile World Congress, de mobiele telefoniebeurs in Barcelona, hebben gsm-operatoren en -producenten zich geëngageerd om samen aan een universele lader te werken, waaronder vele grote namen in de wereld van de telefonie: Nokia, Motorola, LG, Sony Ericsson en Samsung aan de kant van de producenten, en Orange, 3 Group, AT&T, KTF, Mobilkom en Vodafone aan de kant van de operatoren.

"Doel is tegen 2012 mobiele telefoons aan te bieden die compatibel zijn met een dergelijke lader", aldus Michael O'Hara van GSM Association, een organisatie die meer dan 700 mobiele operatoren vertegenwoordigt. Die lader zou de vorm van een mini-usb krijgen. Nu hebben verschillende types gsm's laders met afwijkende stekkers. Zelfs binnen een merk zijn er vaak verschillende soorten laders. De universele lader zou ook nog het energieverbruik met 50 procent moeten verminderen.