Het Vierveldbeeld opnieuw ingehuldigd

Print

Het Vierveldbeeld opnieuw ingehuldigd

Dilsen-Stokkem -

Het mooie beeldje van ’t Vierveld, op 30 april 2011 ingehuldigd aan de Tuikabelbrug, werd op 24 mei 2011 door vandalen vernield en in het kanaal gegooid. Alain Janssen, Jan Van Baelen en Danny De Winter van de Maaslandse Waterski Vereniging Lanklaar vonden de resten terug in het kanaal op 8 juni.

De Culturele Centrale ’t Virveld Lanklaar liet het beeldje herstellen door kunstenaar Ludoo Boonen. Op 31 maart werd het beeldje opnieuw ingehuldigd aan ’t Anker, het lokaal van MWV bij de oude passerelle. Talrijke genodigden waren gekomen om dit evenement mee te maken.

Jan Braun, voorzitter van de Culturele Centrale ’t Virveld, leidde de plechtigheid. Hij dankte Alain Janssen, Jan Van Baelen en Danny De Winter en bood hen op een ludieke manier het peterschap van het beeldje aan. Ook overhandigde hij hen een passend geschenk.

Dan maakte Jan Braun de namen bekend van de vier winnaars van de gedichtenwedstrijd. In zeven strofen van telkens drie regels moesten volgende elementen aan bod komen: Russisch kamp, vierveldboerderij, het veerke, de mijn, de vierveldman, het industrieterrein, de tuikabelbrug.

Het gedicht van Johan Van de Beek kwam als hoofdwinnaar uit de bus en bracht men aan onder het beeld. De gedichten van de andere drie genomineerden Theo Colla, Roland Hulzenbecher en Nic Merlo worden op een steen aangebracht die later geplaatst wordt op de brug over het oud kanaal, bij het brugwachtershuisje.

Als afsluiter kregen de genodigden een receptie aangeboden in het taverne ’t Anker.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio