Gunstig vonnis voor Ageas

Print
Gunstig vonnis voor Ageas

Gunstig vonnis voor Ageas

De rechtbank van koophandel in Brussel heeft Ageas in het gelijk gesteld en alle eisen afgewezen van voormalige MCS-houders (niet-gewaarborgde en achtergestelde converteerbare obligaties). Dat meldt de verzekeraar.

De eisers verzochten de rechtbank het besluit te valideren van de vergadering van MCS-obligatiehouders waarbij de oorspronkelijke vervaldag van de MCS werd uitgesteld tot 7 december 2030.

Ze vroegen ook de omzetting van de MCS in Ageas-aandelen op 7 december 2010 nietig te verklaren, of als alternatief een schadevergoeding toe te kennen. De omzetting van de obligaties in door Ageas uitgegeven aandelen blijft dus rechtsgeldig en er is bovendien geen schadevergoeding verschuldigd. "Ageas ziet dit vonnis als een verdere positieve stap naar de oplossing van zaken uit het verleden, waardoor de onderneming zich op de toekomst kan richten", luidt het in een persbericht. De handel in het aandeel van Ageas was vrijdagmiddag opgeschort en zou hervat worden na publicatie van het persbericht.