Freinetschool is mee met het verkeer

Print

Freinetschool is mee met het verkeer

Dilsen-Stokkem -

De eerste graad van Freinet Op Stelten kent weer wat meer van het verkeer. Tijdens ons project rond verkeer zagen de kinderen van het eerste en het tweede leerjaar dat de politie boetes uitdeelde net voor de school. Allen daarheen! We waren net op tijd en zagen de agent in volle actie.

Even later parkeerde er een mevrouw achter de agent, op onze busparking! Wij mochten vertellen wat ze fout deed. Nadat de agent vertelde dat een boete €50 kost, ging de dame heel snel haar wagen verplaatsen.

Maar wat gebeurde er toen? Een andere auto parkeerde recht voor onze schoolpoort! “Dat is erover!”, riep één van de kinderen, “dat is echt gevaarlijk!” De agent gaf ons helemaal gelijk en stapte op de mevrouw af. Muisstil was het op dat moment… De oude vrouw was zich van geen kwaad bewust en excuseerde zich voor iedereen. Had zij even geluk dat wij in een goede bui waren en ze nog net op tijd een boete van € 200 (ja, jullie lezen dit goed!) kon ontwijken.

Hierna legden we nog even de “voorrang- van- rechts- regel” uit aan de agent en hij vertelde dat wij heel goede chauffeurs gaan worden. Jong geleerd is oud gedaan! Daarnaast gingen we ook nog op verkeersbordentocht, staken we zelf een fiets in elkaar en kregen we een rondleiding in het politiebureau van Maasmechelen.

Omdat heel wat chauffeurs veel te hard rijden aan onze school, hangt er sinds kort ook een snelheidsmeter langs de weg. We hopen dat automobilisten de zone-30 zullen respecteren zodat we veiliger kunnen oversteken aan ons zebrapad.

We ronden ons project af met een tentoonstelling. Als echte gidsen zullen we elke bezoeker een volledige uitleg geven over ons project en het verkeer. De ultieme afronding van een heel leuk project! Wat een ervaring! Meer info en foto’s vind je op onze website.

De eerste graad

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio