Ouders en kinderen helpen padden overzetten

Print
Ouders en kinderen helpen padden overzetten

Ouders en kinderen helpen padden overzetten

Peer -

Een 10 tal inwoners van Peer en omliggende gemeenten hebben op 3 maart, als eerste van de vier publieke paddenoverzetacties aan de kringwinkel in Peer, kennis gemaakt met deze vorm van natuurbehoud.
Deze acties kaderen in de doelstellingen van de MiNa-raad (milieuraad) van de stad Peer en Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode & Peer.


Het zijn vooral jonge ouders met hun kinderen welke de padden, kikkers en salamanders veilig de weg helpen overzetten.
Robert Van Dingenen als kenner van de omgeving en de leefwereld van deze amfibieën is de drijvende kracht achter de paddenoverzetactie in Peer langs de N73 en de Steenweg naar Wijchmaal.
Hij leert aan de hand van levende beestjes en foto’s welke ’n kikker, ’n pad en ’n salamander is. Hij brengt de beginselen van het hoe, waarom en wanneer de paddentrek en de noodzaak van een paddenscherm en de paddenoverzet.
Het mooie en leerrijke is dat de geïnteresseerden, en dan vooral de kinderen zelf op zoek kunnen gaan naar de beestjes en deze letterlijk de weg mogen overdragen.
De finale is het mogen loslaten in de poel waar het ze geboren zijn en het proces van voortplanting opnieuw kan begonnen worden.
Het is voor de kinderen een mooie gelegenheid om in contact te komen met de leefwereld van amfibieën.
De volgende publieke paddenoverzetacties zijn op de zaterdagen 10, 17, en 24 maart telkens om 20.00 u. De verzamelplaats is de kringwinkel.
Om veiligheidsoverwegingen zijn deze alleen langs de Steenweg naar Wijchmaal. Een fluovestje is een extra beveiliging, een zaklamp vergemakkelijkt het zoeken.

Welke volwassen die in de maand maart en begin april wil kennis maken met de actie en eventueel in een beurtrol wil staan, kan contact opnemen met Robert Van Dingenen 011635594 0496848538.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio