Aan de slag met mode en filmtechnieken in Ter Hilst

Print

Aan de slag met mode en filmtechnieken in Ter Hilst

Hasselt -

In drie wijken in Hasselt - Runkst, Ter Hilst en Banneux - startte Arktos in opdracht van Stad Hasselt dienst Wijkmanagement in april 2010 een wijkgerichte kinder- en jongerenwerking voor kinderen en jongeren. Tijdens het schooljaar organiseren gemotiveerde vormingswerkers in de drie wijken op vaste dagen en tijdstippen activiteiten voor de verschillende doelgroepen.

Groepsgerichte vorming, enthousiasme, activering, ondersteuning en individuele inschakeling van verenigingen en buurtbewonersgroepen vormen de basis voor een geslaagde werking.

Na een uitgebreide kennismaking in de wijk, namen de jongens onder begeleiding van Gert Broos en de meisjes onder begeleiding van Nele Agten, de jongerenwerkers actief in Ter Hilst, initiatief om van start te gaan met een project, gespreid over meerdere weken.

Projecten

De meisjes kozen voor een modeproject. Acht weken lang werkten zij aan een gloednieuwe kledingstijl. Professionele fotografen legde hun resultaten vast in een schitterende fotoshoot. De identiteitsvorming en het doorzettingsvermogen stonden centraal tijdens dit project. Een heus schot in de roos!

De jongens van Gerts tienerwerking kregen de keuze uit enkele projectthema’s: sport, fotografie, stand up comedy en film. Uiteindelijk kozen ze om een ware film te maken: “TerHilst-Action!” zou weldra een feit worden. Twee groepen jongeren uit Ter Hilst gingen een drietal weken aan de slag gaan als acteur, regisseur en cameraman. Doelen gekoppeld aan dit project zijn: werken rond persoonlijke en sociale vaardigheden, doorzetten, creatief aan de slag gaan, assertiviteit, cultuurverruiming, leren omgaan met diverse multimediatechnieken en natuurlijk ook streven naar een fantastisch eindresultaat!

Dank aan de organisatie Villa Basta voor de deskundige begeleiding! De jongeren en de medewerkers van Arktos zijn trots op de resultaten!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio