Ontdek de verborgen plekjes van Diest

Print
Ontdek de verborgen plekjes van Diest

Ontdek de verborgen plekjes van Diest

Toerisme Diest organiseert begeleide wandelingen die u laten kennismaken met de verschillende, boeiende deelgemeenten van Groot-Diest. Hoeveel kapelletjes hebben Diest, Deurne, Webbekom, Schaffen, Kaggevinne en Molenstede? Waar kun je ze vinden en welke prachtige lokale geschiedenis heeft elk van hen te vertellen?

Elke kapel heeft haar eigen al dan niet legendarische ontstaansgeschiedenis. Zoveel is duidelijk.

De Diestse kapellen zijn kostbaar erfgoed, zowel architecturaal als cultuurhistorisch. Ze hebben het leven van tientallen generaties beïnvloed en tot op vandaag spreken ze tot de verbeelding. Wil je hierover meer weten? Kom dan mee wandelen. Alle wandelingen vertrekken steeds om 14 uur en eindigen met een drankje in een horecagelegenheid in de buurt. Het parcours is ongeveer 5 kilometer. Vooraf inschrijven is niet nodig en deelnemen is gratis.

Op zondag 18 maart is er de eerste wandeling in Deurne. Een kleine gemeenschap met vooral in de tweede helft van de vorige eeuw een flinke aangroei van de bevolking: dat is in een notendop de deelgemeente Deurne. Vooral het erg actieve verenigingsleven valt er op. Maar in Deurne zijn er ook heel wat kapelletjes en grotten die behoren tot het Klein Historisch Erfgoed. Langs de Hasseltsebaan, verscholen in het groen, staat een heel bescheiden klein monumentje. Het is een uitgeholde grot met daarin een Kruis.
Wil je meer weten over dit bedevaartsoord? En ben je ook benieuwd naar de boeiende verhalen over de kapelletjes in deze deelgemeente? Trek dan zeker je stapschoenen aan op 18 maart, en kom meeluisteren naar wat Deurne allemaal te vertellen heeft.
De wandeling start om 14 uur met een bezoek aan de Sint-Engelbertuskerk, Jan Sweygersstraat, en eindigt na een tocht van een 5-tal kilometer met een gezellig tasje koffie.

Op 15 april kan je ook mee komen wandelen in Molenstede, op 20 mei in Diest, op 10 juni in Kaggevinne, op 9 september in Schaffen, en ten slotte op 21 oktober in Webbekom.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio