Preventie processierupsen: eikenbomen melden

Print
Preventie processierupsen: eikenbomen melden

Preventie processierupsen: eikenbomen melden

Overpelt -

Het gemeentebestuur van Overpelt wil opnieuw mogelijke haarden van eikenprocessierupsen preventief aanpakken. Ook eikenbomen op privaat grondgebied, die voor overlast zouden kunnen zorgen op het openbare domein of voor het grote publiek, komen in aanmerking.

Daarom vraagt de gemeente aan iedereen die één of meer eikenbomen op zijn eigendom heeft staan, om dat voor 1 april te melden op de milieudienst.

De gemeente onderzoekt vervolgens of preventief sproeien mogelijk of noodzakelijk is. Inwoners die zich in het verleden al gemeld hebben, moeten dat niet meer opnieuw. De eerdere meldingen worden automatisch opgenomen in de lijst van de preventief te behandelen bomen.

“Door straks zo veel mogelijk preventief te kunnen besproeien, hopen we de ellende die de irriterende haartjes van de rups teweeg brengen, zo veel mogelijk te kunnen voorkomen,” zegt schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen.

Praktisch:
Geef uw naam, adres en telefoonnummer door aan de milieudienst in het gemeentehuis, Oude Markt 2, tel. 011/809 428, e-mail milieu@overpelt.be .


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio