Koop nu het b.akkerbrood in Hechtel-Eksel!

Print
Koop nu het b.akkerbrood in Hechtel-Eksel!

Koop nu het b.akkerbrood in Hechtel-Eksel!

Hechtel-Eksel -

Sinds kort verkoopt Bakkerij Mentens & De Zoete Verleider uit Hechtel-Eksel ook b.akkerbrood. Het b.akkerbrood is te herkennen aan de hostie met het KORTWEG NATUUR-logo én aan de speciale broodzak. Door het b.akkerbrood te kopen help je de akkervogels in eigen omgeving én steun je de lokale economie.

Het idee is geniaal in zijn eenvoud. Het b.akkerbrood is een project van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren.

B.akkerbrood?!
Als je b.akkerbrood eet, eet je een lekker, ambachtelijk brood. Bovendien is het een korte-ketenproduct: van akker tot bakker zonder onnodige tussenstappen. Het graan wordt geteeld door Haspengouwse landbouwers, gemalen door een lokale molenaar en verwerkt door Limburgse bakkers tot een lekker brood. Omdat het graan en het meel geen lange weg afleggen, is het een CO2 vriendelijk brood.
Maar vooral…. het komt de biodiversiteit ten goede. B.akkerbroden worden gebakken met graan van landbouwers die slechts 90% van het graan oogsten. De overige 10% blijft in de winter op de akker staan. Op die manier kunnen de akkervogels ook in de moeilijke wintermaanden hun graantje meepikken. Door het b.akkerbrood te kopen help jij dus de akkervogels! Als dat geen win-win situatie is.

KORTWEG NATUUR
Het b.akkerbrood draagt het label KORTWEG NATUUR. Dit label staat voor een product dat lokaal geteeld, verwerkt en verkocht wordt en bovendien de fauna en flora een handje helpt. Door voor KORTWEG NATUUR te kiezen, kies je voor een eerlijke handel , steun je de biodiversiteit en verklein je jouw ecologische voetafdruk.

Smakelijk!

Meer info over het b.akkerbrood en de verkooppunten: zie www.kortwegnatuur.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio