Zwerfvuil in de vuilnisbak en nergens anders

Print
Zwerfvuil in de vuilnisbak en nergens anders

Zwerfvuil in de vuilnisbak en nergens anders

Bocholt -

Dit weekeinde organiseren Limburg.net en OVAM de zwerfvuilactie “straat.net”. Ook de gemeente Bocholt doet dit jaar weer mee. Veel vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om het zwerfvuil in onze gemeente op te ruimen. “We geven onze gemeente een flinke opruimbeurt nu de lente eraan komt.

Vrijwilligers van Natuurpunt, de Wildbeheerseenheid, KVLV Bocholt en leerlingen van GO De Brug slaan daarvoor op 9, 10 en 11 maart de handen in elkaar.” zegt schepen van leefmilieu Nicole Ketelbuters.

Het is niet te begrijpen dat mensen zo lichtzinnig zwerfvuil veroorzaken. Iedereen wil toch graag in een propere gemeente wonen! Daar zijn we allemaal samen verantwoordelijk voor. Wie sluikstort, stelt zich asociaal op tegenover de anderen. Het opruimen van sluikstorten kost de gemeente bovendien handenvol geld. Uit onderzoek blijkt ook dat bewoners zich onveiliger voelen in buurten waar veel zwerfvuil voorkomt en dat de kans op inbraak er effectief toeneemt. We hebben dus allemaal baat bij een nette gemeente. Elk stukje zwerfvuil is er één teveel. Een nette gemeente is daarom van het allergrootste belang.

“De deelnemers aan de opruimactie krijgen een beloning van € 15,00 per opgeruimde kilometer voor hun vereniging of school. Dat verdienen zij. Maar de mooiste beloning die we hen kunnen geven is respect voor hun inspanning door er samen voor te zorgen dat onze gemeente vanaf nu zwerfvuilvrij blijft.” besluit schepen Nicole Ketelbuters.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio