Theater: Kartonnen Dozen in De Roxy

Print
Theater: Kartonnen Dozen in De Roxy

Theater: Kartonnen Dozen in De Roxy

Sint-Truiden -

Nu zaterdag 10 maart om 20u15 speelt Steven De Lelie de toneelvoorstelling “Kartonnen Dozen” in De Roxy. Steven is bij het grote publiek vooral bekend als slechterik Bert in “Familie” en Rikkie in “Lilly & Marleen”
“Kartonnen Dozen” is één van de bekendste romans van Tom Lanoye.

Steven bewerkte de roman tot een theatermonoloog. Het is een openhartig, maar bij momenten ook humoristisch verhaal van een puber die begin jaren ’70 voor het eerst in aanraking komt met De Liefde.
Of zoals Tom lanoye zijn roman begint:
'Dit is het verhaal van een banale liefde en haar vertederende kracht. Zij overviel mij aan het begin van de jaren zeventig in het onooglijke provincienest P. Zij had als voorwerp: hij die ik pas sinds drie jaar een alledaagse knul kan noemen, maar die ik daarvoor jarenlang in het diepste geheim benoemde met alle namen die de wereld ooit verzonnen heeft voor alles wat onbereikbaar is en fel betracht, wat uitdaagt en verscheurt, schoon is en halfzacht. Zijn ware naam was Z.'
Steven De Lelie zet in deze toneelversie een ingeleefd en aangrijpend portret neer, dat baadt in nostalgie en kleurrijke heerlijkheid.
Theater De Roxy, Rijschoolstraat 51, 3800 SINT-TRUIDEN – kaarten : 0479/027052
www.deroxy.be – theaterderoxy@hotmail.com
Tickets: €14/ €12 / €5


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio