Truiense Lotte Beelen pakt goud en zilver op Belgische kampioenschappen

In december vierde de Truidense sportraad Lotte Beelen als meest beloftevolle jongere. In januari werd ze schitterend Vlaams kampioen, maar vorige zondag deed ze er nog een schepje bovenop in de Gentse topsporthal. Na de reeksen van de 60 meter en de finale van deze afstand vlamde ze pas echt op de 200 meter.

herman daenen

De vierde reeks van 60 meter voltrok ze met een tweede plaats met 7"99. De finale leverde een mooie zilveren plak op met 7"93. Maar dan later in de namiddag kwam Lottes moment. Ze moest starten in de niet gemakkelijke baan 5 gekend met een zeer scherpe bocht. Na 100 meter (halve baanronde) liep ze mooi op een tweede plaats, hetgeen de eerstejaars cadet nog meer deed zweven op de baanronde. Haar eindspurt in de laatste rechte lijn mocht zeker gezien worden aangezien ze de Waalse concurrentie ter plaatse deed trappelen en alzo Belgisch kampioen werd met 26"15.

Met een gouden en zilveren plak op de Belgische indoor kampioenschappen atletiek op zak werd de terugreis naar St Truiden een aangename verplaatsing, daar een menig glazen champagne klein gemaakt werd. Lotte doet zeker haar vermelding als beloftevolle atleet 2011 alle eer aan


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio