Team Punkrunning passeert ook in Peer

Print

Team Punkrunning passeert ook in Peer

Peer -

Tijdens het weekend van Palmzondag zal de gewezen loopkampioen Rik Ceulemans met zijn team een bijzondere loopwedstrijd houden. Vanuit Zonhoven vertrekken ze op zaterdag 31 maart om 9 uur. De sportievelingen zullen (non-stop!) de 44 Limburgse gemeenten doorkruisen om dan op Palmzondag rond 15 uur aan te komen in Hasselt.

Deze loopkaravaan passeert op zaterdag 31 maart vanuit Meeuwen door ons stadje Peer om zo de tocht verder te zetten richting Bocholt. De parochiefederatie Peer kan dit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en doet daarom een oproep tot ieder van u. Wij maken er graag een grote supporters- en fietshappening van ten voordele van Broederlijk Delen.

Lutgarde Ceyssens, onze Peerse schepen van Ontwikkelingssamenwerking en Tony Poorters, onze pastoor-deken zullen rond 15.30 uur per fiets de Limburgse loopkaravaan opvangen aan café Gere Bij in Erpekom. Wij hopen dat ze dit niet met hun tweetjes moeten doen.

Daarom: een oproep om met zoveel mogelijk sportieve fietsers mee te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 14 kilometer per uur tot aan het Poorthuis. Dit is een snelheid die perfect haalbaar is voor elke jonge(re) of oude(re) gelegenheidsfietser!

Anderzijds ... als u dit niet ziet zitten omdat u nog niet gerodeerd bent: fiets enkele kilometers mee of kom gewoon naar het Poorthuis. Dan bent u ook bij de officiële ontvangst en kan u deelnemen aan de koffiestop, georganiseerd door de stad Peer.

Enkele sportieve fietsers uit Peer zullen gewoon rechtstreeks met enkele lopers verder fietsen tot aan de gemeentegrens met Bocholt waar zij de lopers overgeven aan de parochies van die federatie en het Bocholter stadsbestuur.

Een warme oproep aan ieder van u: als school, vereniging, gezin of buurt om deel te nemen aan deze actie! Het zou een voltreffer zijn voor Broederlijk Delen als we de parkeerplaats voor het Poorthuis en het Armand Preud’hommeplein kunnen volstouwen met alle mogelijke fietsen, buggy’s, steps, .... en mensen die sympathiseren met de Limburgse actie ‘Kilometers voor het Zuiden’. Als al die kilometers dan ook nog eens gesponsord worden, brengen we extra geld in het laatje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio