Fanfare St-Lambertus Zelem viert 125 jarig bestaan

Print
 Fanfare St-Lambertus Zelem viert 125 jarig bestaan

Fanfare St-Lambertus Zelem viert 125 jarig bestaan

Halen -

De Fanfaremaatschappij van Zeelhem werd opgericht in het voorjaar van 1887 door toenmalig burgemeester Dhr. Leopold Cruls en viert dus dit jaar haar 125–jarig bestaan. Ruim 20 jaar lang zouden de 8 muzikanten die de fanfare telde het muzikale leven in de dorpsgemeenschap doen bloeien.

Op de vooravond van de eeuwwisseling in 1899 werd de fanfare heringericht en uitgebreid tot 21 muzikanten en hield ze voortaan haar repetities in de zaal ‘Hoop in de toekomst’. Diezelfde naam nam de maatschappij in 1905 over. De naam van de fanfare werd door de jaren heen meermaals aangepast. Zo stond de fanfare vele jaren bekend onder de naam “ De Boeren van Zelem”. Deze naam geeft perfect weer dat Zelem vroeger een klein Limburgs dorp was waarbij de landbouw een belangrijke activiteit was van vele Zelemnaren. Eind jaren negentig werd de huidige naam “Koninklijke Fanfare Sint Lambertus Zelem” gekozen. Tijdens deelnames aan concerttornooien en wedstrijden wist de fanfare regelmatig ereplaatsen weg te kapen.

“De Zelemse fanfare opent haar jubileumjaar door op 17 maart een aantal feestelijke activiteiten te organiseren in het Buurthuis te Zelk-Halen. Het startschot wordt om 17 uur gegeven in de vorm van een dankviering met aansluitend een receptie. Om 19u weerklinkt er muziek in een dubbelconcert waarbij achtereenvolgens onze eigen fanfare en de Kon. Harmonie St.-Cecilia van Rotem het beste van zichzelf zullen geven.”, aldus de trotse voorzitter Denise Reynders. “Iedereen is dus vanaf 17u van harte welkom!”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio