Lanaken steunt Belize

Print

Lanaken steunt Belize

Lanaken -

Naar aanleiding van Broederlijk Delen hebben de parochies St. Servaas en St. Ursula besloten om een project te steunen waar Elsie Wilms van Lanaken woont en werkt en vrijwilligerswerk doet, om zo over meer concrete informatie te beschikken wat er met de giften gerealiseerd wordt.

Het betreft twee kindertehuizen in Belmopan (Belize), een initiatief van een plaatselijke evangelische-christelijke kerk :

Marla’s House of Hope

King’s children’s home

Over deze kinderen schrijft Elsie : “De kindjes, van baby tot teenager hebben niets fout gedaan om in een kindertehuis terecht te komen, ze zijn er beland vanwege verwaarlozing en misbruik door hun familie : fysiek, mentaal en heel vaak ook seksueel. In de 6 jaren dat ik vrijwilligerswerk doe in de deze tehuizen, heb ik kinderen zien toekomen, gebroken en met een verloren vertrouwen in mensen, vooral in volwassen. Dan breekt een mensenhart. Maar wat een mensenhart weer heel kan maken is de liefde van God, en die liefde proberen we aan die jongens en meisjes tonen.”

Beide huizen krijgen slechts een heel kleine steun van de regering. Ze moeten zelf geld inbrengen voor onderkomen, voedsel, schoolkosten, medicatie, enz. Zij zijn dan ook heel blij om weldra extra steun vanuit Lanaken te mogen ontvangen.

Ook U kan deze tehuizen steunen zodat deze kinderen nog kunnen geloven dat er ook voor hen nog een toekomst is.

Bankrekening Elsie Wilms BE37 8333 0774 8328

Bedankt voor jullie steun.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio